Opciók

Élelmiszerbiztonság

Élelmiszerbiztonság

 

A SPAR Magyarország célja:   magas színvonalú és megfizethető minőség a vásárló érdekében. Ennek alapja az élelmiszerbiztonság.

Mi az élelmiszerbiztonság?

- Garancia arra, hogy az előírásoknak megfelelően elkészített és/vagy fogyasztott élelmiszer nem okozhat kárt a fogyasztónak.

- Együttműködés a fogyasztói igények maradéktalan teljesítése érdekében

- Az egészséges és biztonságos élelmiszerválaszték kialakítása és fenntartása

- Új, az életminőséget javító, az étkezési szokásokat pozitívan megváltoztató termékek támogatása

 

Magas minőségügyi elvárások beszállítóinkkal szemben

A termelés szigorú ellenőrzése – helyszíni auditokon: legmagasabb szintű szakmai háttérrel rendelkező kollégáink évente auditot folytatnak az összes élelmiszerbeszállítónál illetve akkor, ha bármilyen probléma merül fel a gyártóval vagy annak termékével kapcsolatban.

 

Folyamatosan törekszünk arra, hogy üzleteinkben az infrastrukturális fejlesztések mellett a legbiztonságosabb és higiéniai szempontból a legmodernebb üzletberendezéseket, gépeket és eszközöket alkalmazzuk. Mivel üzleteinkben a hagyományos önkiszolgáló élelmiszer árusítás mellett jelentős az üzleten belüli élelmiszer előállítás, csomagolás és pultos kiszolgálás (pékségek, grillsütők, salátabárok), ennek kiemelt jelentősége van.   

Az üzleteinkben alkalmazott jó higiéniai gyakorlat alapeleme a dolgozók alapos higiéniai és élelmiszerbiztonsági képzése, amelyet a SPAR saját oktatási rendszerén belül végez. Külön erre a célra készített és fejlesztett tananyaggal, bemutatókkal és oktatófilmekkel támogatjuk a dolgozók képzését, amelyet e-lerning   keretében vagy hagyományos módon végzett vizsgáztatással zárunk.  

A jó higiéniai gyakorlat kialakításának másik fontos eleme a megfelelő dokumentációs és infrastrukturális háttér kialakítása, amelynek folyamatos fejlesztése napjainkban elengedhetetlen. Üzlethálózatunkban HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert működtetünk, szigorú nyomonkövetés mellett, amelyet élelmiszerbiztonsági felelőseink folyamatosan ellenőriznek. 

Üzleteink higiéniai és élelmiszerbiztonsági színvonalát folyamatosan fejlesztjük:

- mosogatáshoz és tisztításhoz professzionális színkódolt eszközöket rendszeresítettünk

- ipari tisztítószereket alkalmazunk, amelyeket automata adagolókkal előkeverve könnyen használhatnak a dolgozóink

- a takarításhoz nagynyomású padlótisztító és takarító gépeket biztosítunk

- hűtő és melegentartó berendezéseink kontrolljához infra- és maghőmérőket biztosítunk, amelyek folyamatos kalibrációjáról évenként gondoskodunk