Opciók

ANGUS érlelt marha

ANGUS érlelt marha

 

Kiváló minőségű magyar marhahús a Terra Pannóniától

Saját nevelésű Angus marhából készített hús termékcsaláddal bővül a Terra Pannónia márka portfoliója, amely eddig saját készítésű "házi" lekvárokból és hidegen sajtolt olajokból állt. A gasztronómiai különlegességnek számító, 100%-ban hazai előállítású marhahús, amelyet a speciálisan hústípusú Angus marha különleges eljárással érlelt húsából állítanak elő, egyedülálló a magyar piacon.

Az ANGUS érlelt marha

Az Angus marha húsa  a steak kedvelők körében egyszerűen fogalom: az izomrostok faggyúval finoman átszőttek, ún. márványozottak, így sütés közben nem szárad ki, hanem szaftos és puha marad a hús.

A Nagyberek legelői optimálisak az extenzív húsmarhatartásra. Összesen mintegy 2.500 hektárnyi legelőterület nagyrésze 20 hektáros táblákba rendeződik, természetes határokkal, - a csatornákkal-, melyekből az itatás is gazdaságosan megoldható, és a dús füvű legelők optimális viszonyokat adnak a gulyák legeltetéséhez. Az anyatehenek és a borjak fél éves korukig így teljesen „természeti” körülmények között élnek.

A borjak választás után a sáripusztai telepre kerülnek nevelés illetve hizlalás céljából. Itt saját előállítású tömegtakarmányokat (kukoricaszilázs, cirok szilázs, roppantott kukorica) illetve kis mértékben vásárolt takarmányt (melasz) esznek.

Vágás után a vágóhídon 1 napot lógva pihen a hús, majd negyedbe vágva szállítják Pásztóra, a húsüzembe. Itt 4-5 C fokon további 21 napig érik a hús ún. biológiai érleléssel, adalékanyag nélkül, természetes folyamatok révén, így saját íze, zamata tökéletesen megmarad. A szeletelést követően ún. skin technológiával csomagolják, mely azonnal és tökéletesen légmentesen zárja le a húst a tálcán, így az változatlan minőségben kerül a vásárlókhoz.

A szeletelt steak húsok a marha erre leginkább alkalmas részeiből készülnek (hátszín, bélszín, comb, fehérpecsenye, rostélyos), míg a hamburgerpogácsák alapanyaga a lapocka, nyak, lábszár, illetve kb 20%-nyi zsír összedarálva.

Ilyen kiváló minőségű, hazai tenyésztésű, nevelésű, vágású és csomagolású marhahúst eddig nem lehetett kapni a hazai boltokban, hiszen a hazai hízlalású állatok szinte 100%-ban még élve külföldre kerülnek eladásra.

A magyar boltokban a minőségi Angus marhahús Írországból, Argentínából vagy Új-Zélandról érkezik, így nyilván az állatot és a húst ért folyamatokra semmi rálátása nincs a vásárlóknak.

A gyengébb minőségű, ezért olcsóbb marhahúsok pedig tejelő fajták bikaborjainak hízlalásából, valamint a selejt tehenekből kerültek a boltokba. Az „átlagos” kereskedelmi forgalomban kapható húsminőség azonban köszönőviszonyban sincs a fentebb leírt speciálisan hústermelésre kitenyésztett marhák speciálisan érlelt húsától. Így a magyar háziasszonyok nagy része marhahúsból csak gulyáslevest és marhapörköltet készít, mivel steak jellegű ételek az átlagos, boltokban kapható húsokból nem készíthetők. A Terra Pannonia 100% Angus magyar marhahús ezt a hiányt szeretné pótolni a hazai piacon.

További információ a termékekről, a húsokról és illetve a cég filozófiájáról a www.terra-pannonia.com oldalon olvasható.

 

A termék a következő üzletekben elérhető:

ÜZLETSZÁM

ÜZLET CÍM

170

1123 Budapest, Alkotás utca 53. MOM PARK

174

1024 Budapest, Lövőház utca 2-6. Mammut

5180

1032 Budapest, Bécsi út 154.

5240

9400 Sopron, Selmeci u. 15-17.

5260

9027 Győr, Budai út 1.

5340

2049 Diósd, Balatoni út 2/a

5410

8000 Székesfehérvár, Balaton út 44-46.

5440

1117 Budapest, Október 23-a u. 8-10.

8257

1025 Budapest, Törökvész u. 97-91.

8261

1118 Budapest, ELEVEN CENTER Rétköz u.7.

8262

1026 Budapest, RÓZSAKERT Gábor Áron utca

8264

1026 Budapest, Hűvösvölgyi út 138.