Opciók

ISO 22000:2005

SPAR húsüzem: újabb garancia a minőségre

 

A SPAR Magyarország Kft. REGNUM húsfeldolgozó üzeme mindig is a legmagasabb szintű minőségbiztosítási tanúsítványokkal rendelkezett. Az idei külső audit alapján megújult az ISO 22000:2005 szabvány szerinti tanúsítás.

A SPAR az élelmiszerkereskedelmi láncok között elsőként és azóta is egyedüliként 2004 végétől működtet saját húsüzemet bicskei központja területén. A húsfeldolgozó üzem 2010-ben a Magyarországon működő húsüzemek között elsőként szerezte meg az ISO 22000:2005 élelmiszerbiztonsági szabvány szerint felépített rendszer tanúsítását.

A tanúsítvány megtartásának feltétele az éves megújító audit, amely 2014-ben áprilisban zajlott. Ennek keretében egy független osztrák tanúsító szervezet, a Quality Ausztria vizsgálta felül az üzem működését. Az ellenőrzés végén az osztrák cég tanúsítvánnyal igazolta a hatékony és folyamatosan továbbfejlesztett ISO 22000:2005 szabvány követelményeinek eleget tevő élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer alkalmazását.

Ez a mindennapokban pontosan leszabályozott és szigorúan ellenőrzött gyártási folyamatokat jelent, a vásárlók számára pedig biztonságos, kiváló minőségű élelmiszereket.

Nemzetközi szinten a leginkább elfogadott szabvány az ISO 22000, amely a HACCP irányelveit hangolja össze a kialakult termékgyártói gyakorlattal, így megkönnyíti az élelmiszeripari folyamatok során fellépő kockázatok hatékony feltárását és kezelését, egyben a vevői igényeknek való legmagasabb szintű megfelelés biztosítéka is.